Forum forum technologów żywności SGGW Strona Główna forum technologów żywności SGGW
Forum tematyczne przeznaczone dla osób zainteresowanych technologią żywności
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Właściwości fizyczne produktów spożywczych

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum technologów żywności SGGW Strona Główna -> inżynieria i organizacja produkcji żywności
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
a_kostyra




Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wawa

PostWysłany: Śro 22:07, 12 Wrz 2007    Temat postu: Właściwości fizyczne produktów spożywczych

W dniu 12.09.07 pytania były:
1.Omówić wpływ zawartości wody i struktury materiału na dyfuzje wody.
2. Znaczenie dyfuzyjności i lotności składników żywności w ich retencji
3. Omówić zmiany ciepła właściwego żywności podczas procesu ochładzania i zamrażania oraz podać sposób jego obliczania w zakresie temperatur dodatnich i ujemnych.
4. Jakie czynniki wpływają na właściwości dielektryczne żywności, podaj przykłady zastosowania tych właściwości w badaniach żywności.
5. Napięcie powierzchniowe i jego znaczenie w technologii żywności.
6. Omówić zastosowanie metody emisji akustycznej w badaniach żywności .
7. Omówić znaczenie składu granulometrycznego w ocenie żywności w proszku.




To wszystko, czyż nie cudnie okrutne Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
a_kostyra




Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wawa

PostWysłany: Czw 12:27, 25 Paź 2007    Temat postu:

Najbliższy termin egzaminu jest 29.10.07 o godzinie 8.00 w sali 1070 Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum technologów żywności SGGW Strona Główna -> inżynieria i organizacja produkcji żywności Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin